Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

fredag 28 september 2012

Typiskt när göromål krockar

Nästa vecka ska jag åka till Växjö med lärarförbundet på styrelseutveckling, men idag fick jag också kallelse till röntgenavdelning i Eksjö. Får skjuta på röntgen då det andra redan är bokat för två dagar. Känns sådär då jag självklart vill få röntgen avklarad...Men hur i hela fridens namn jag ska få i mig 1 liter kontrastvätska under två timmars tid vet inte jag! Jag som är glad om jag får i mig två - tre glas vätska på en dag...jag får väl öva i helgen.
 
 
Imorgon hoppas jag på sol, för då ska jag se om det finns några trattisar kvar på "mitt" ställe!
 
Puss och Kram
 
 
 

måndag 24 september 2012

Stockholm

Jag har haft en toppenhelg med mina barn! I fredags tog vi tåget till Stockholm för att träffa goda vänner och härliga släktingar. Melina tjatade konstant under hela tågresan (både upp och ner), hon sov endast vid två tillfällen på t-banan. Det blev en sväng till Gröna Lund som hade öppet sista helgen för säsongen och söndagen slog vi till med lite shopping. Men så trött man blir av att var iväg själv med 4 barn, har somnat ovaggad i flera dagar! Och denna evighetsförkylning som aldrig tycks vilja släppa taget :( gör ju sitt till förstås.


Nu är det återigen jobbvecka och åter till rutiner. Känns som hösten nu blir allt kallare och det är väl bara en tidsfråga innan frosten börjar komma på morgonen...då är det skönt att inte behöva ut och skrapa bilen innan man ska till jobbet.
 
Kompletterar med lite bilder när jag hittat överföringskabeln...
 
Puss och Kram

torsdag 20 september 2012

Mysdag

Idag har jag och Melina haft en mysdag i Ulvstorp. Vi var mestadels inomhus då det regnade så intensivt i flera omgångar. Men sådant väder göra ju att man gärna stannar inne och hittar på något i stället.
 
Så vi pusslade, Melina målade och hällde glitter över stora delar av golvet...men men det går ju att städa upp :).


 
Sen när regnet äntligen tog en paus så var det bara till att ge sig ut på den utlovade promenaden, och denna gången var det önskemål om att gå till kossorna. Jag undrar vem som tittar på vem igentligen...söta är de i alla fall. Mamma mu såg dock lite trött ut idag.
 

 
Sen vände vi hemmåt igen för att packa ihop och åka in till "hemligheten" (lägenheten)

 
Regnet har ju vissa fina fördelar, här i form av en vacker regnbåge!

 
Nu har vi laddat inför tågresan imorgon, då åker jag och barnen till Stockholm.
Tanken är b.la ett besök på grönan med goda vänner, vi får väl se vad vädret tillåter.
 
Puss och Kram

söndag 16 september 2012

Haft en bra helg i Ulvstorp, Melina fick sin efterlängtade skogspromenad och jag med :) . Cecilia följde också med och det blev en svamprunda med några inslag av blåbär.
Målet var att plocka trattkantareller, men vi hittade även några gula kantareller.
Men nu tror jag det är färdigplockat för i år, nu har jag så det räcker i frysen.
 
 

 


Melina gillar att rensa svamp!

Färdiga för nästa steg, förvällning för de gula och torkning för trattisarna.

 
Ja så kan en helg se ut för mig.
 
Skulle ju varit på röntgen i augusti men det har visst blivit fel i kommunikationen. Så imorgon ska jag ringa kirurgen i eksjö. Mår ju rätt ok förutom alla värk men det är så klart att oron finns där hela tiden att något ska dyka upp igen...Men så är det säkert inte!
 
Kämpar på med att försöka gå upp i vikt, det går väl inte så överdrivet bra trots att jag anser att jag äter ganska bra nu. Glömmer bort mig ibland och får nog inte i mig tillräckligt med näring vissa dagar, men jag gör så gott jag kan. Lite irriterande är det att jag varje dag får skräppost i mejlen om att gå ner i vikt, borde inte vara tillåtet att skicka ut sådana meddelanden hej vilt.
 
Nåväl jag mår ju okey så det blir nog bra med det.
Imorgon helgdagsföreläsning om betygssättning, det blir en lugn dag.
 
Puss och Kram

onsdag 12 september 2012

Vad är en promenad?...

Idag när jag hämtade Melina från förskolan så skulle vi gå hem, efter en stund säger hon...
 
- Mamma kan vi inte gå på en promenad
- Men det är ju det vi gör nu!
- Nej, när man går i skogen och plockar svamp, blåbär och lingon. Inte på en väg där bilar kan köra på oss!
 
Och visst har hon rätt det är inte det samma att gå på promenad i stan som på landet.
 
Sen har hon ett alldeles eget namn på boendet i stan..."ska vi gå till hemligheten" nu? Lite svårt att komma ihåg att det heter lägenhet :) Det tog ett tag innan jag förstod vad hon menade.
 
 

lördag 8 september 2012

Mannen fixar...

..Tänk för 6 år sedan flyttade vi hit till Ulvstorp, och ungefär lika länge har det saknats lister lite här och var. Men nu har maken fått ett ryck och vips så sitter alla lister på plats! Jag hjälpte bara till med lite sågning och satt en list. Så har man gått och retat sig på detta så länge och så tar det igentligen så lite tid! Jag har mer fokuserat på att vara ute i friska luften och promenerat en hel del. Som vanligt kom jag hem med lite kantareller och idag även lingon. Skulle gärna ut i morgon igen, men får se om jag hinner det...ska in till Nässjö redan på förmiddagen då vi ska kolla in lite nyheter som rör handbollen. Det blir iof kul det med, och jag kan ju åka ut en annan dag i veckan,
 
Idag blev det en liten skörd av pärontomater, de hamnade på middagsbordet och goda var dom, synd att de blev så få.
 


Nu säger jag god natt!
 
 Titta gärna in en annan dag :)
Puss och Kram

måndag 3 september 2012

Förändringar

Sitter nu i en lägenhet i Nässjö ooch hör trafiken rulla förbi utanför, det är ju inte som på landet förståss! Men måste ju erkänna att det kändes skönt när barnen själva tog sig till skolan idag, och jag kan gå tvärs över gatan till jobbet. Är dock hemma eftersom Melina är sjuk, och jag har visst något på g också. Är fruktansvärt trött och har lite ont i halsen.
 
Idag är det 3:dje dagen utan magknip! det är väl värt att fira med ett extra kex till kaffet :) Tänker fortsätta med mina "torra" kakor, det blir inga bullar här inte, kanske något med grädde men inga mjuka kakor det blir för degigt. Tror faktiskt att jag mer och mer börjar hantera maten på rätt sätt, även om det vissa dagar går åt skogen bara för att jag är sugen på sådant jag inte borde äta. De gångerna får jag med besked veta att det var dumt gjort! Är det värt det då?...nej  igentligen inte men just när jag är sugen så tänker jag inte rationellt och begäret får övertaget.
 
 
 
I brist på nytagna bilder så får det bli en från förra veckan.
En sen kväll gjorde jag ett försök att fota en underbart vacker måne, det är inte lätt men försöka duger ju.

 
Puss och Kram