Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

söndag 21 februari 2016

Kunglig design

Hej hopp
Dessa fina skålar designade av Sigvard Bernadotte fick jag av min systerdotter och hennes sambo igår som 40-årspresent! Tack Nathalie och Anton.


Herr Bernadotte har tänkt till...väldigt praktiskt med lock och att de dessutom är genomskinlig, skönt att slippa plastfolie ibland. 
Igår firade vi även Nathalie då hon idag blir 21 år! Vi var hemma hos oss och alla som var bjudna tog med sig egen mat så det var en blandning av pizza, kinamat,grillad kyckling och själv gjorde jag plankstek. Sen bjöd Nathalie på kladdkaka, glass och kaffe.

Nu är sportlovet över för denna gången och det är dags att se över veckans alla göromål (B.la. cellgiftskur igen). I övrigt är det en friluftsdag för Cecilia, Melina har simning på schemat i övrigt tror jag det är som vanligt. Jag har bokat in två fikaträffar och så måste jag ringa tandläkaren...tredje flisan på ena framtanden gick bort i fredags, har inte ont men det är väl bara en tidsfråga och gluggen är rätt stor nu.

Nåväl ni får ha en skön vecka 
Puss och kram
/ Susanne

torsdag 18 februari 2016

Hjärtan

Sådär nu börjar det vända från orkeslös till må helt ok (allt är ju relativt förstås). Igår hade Melina och jag en liten bakdag, gav mig på att göra vaniljhjärtan vilket jag aldrig gjort förr. Resultatet blev enligt de som ej är glutenintoleranta mycket bra, själv kan jag bara säga att vaniljkrämen blev väldigt god!
Bjöd svärmor på fika då hon fyllde 72 år den 16 feb tyckte det kunde passa bra med dessa hjärtan då.

Sportlov denna veckan, men inte så mycket sportande här, lite promenader, rodd och idag skottning...kom väl drygt fem centimeter snö natten till idag. Men den smälte ganska fort dock och blir bara tung och blaskig. 

Just nu är jag rätt trött då jag hållt mig vaken hela dagen, blev ingen powernap idag och det känns nu.
Men men lite kaffe så kanske jag håller mig vaken några timmar till.

Puss och kram
/Susanne



tisdag 9 februari 2016

40 år


Detta inlägg får bli en glimt av min 40-årsdag.
Blev firad från av många och jag fick så många fina blommor och härliga presenter...

Dessa fantastiska röda rosor med gerbera fick jag av goda vänner (gamla grannar) i Linköping.


Här har jag samlat alla fantastiska buketter


Träning är bra...men jag har inte varit  bra på det senaste åren, har ju varit begränsad till viss del. Men nu ska jag försöka med hjälp av rodd att öka rörelsen i armarna, ett plus med denna träningsform är att jag faktiskt gillar det, det tog maken fasta på och beställde denna roddmaskin
                     



Av Cecilia och Alfons (dotter och pojkvännen) fick jag en härlig sjal, Cecilia hade även köpt nagellack och en dricka som jag tycker väldigt mycket om.


Louize hade köpte en mycket skön svart glittrig tröja, och tillsammans med Carlos (pojkvän) hade hon köpt denna fina ballografpenna. Jag hade nämt det vid ett tillfälle att jag tycker om dem, det är ett barndomsminne från min mormor, hon hade en svart som jag ofta satt och grejade med.


På lördagen hade jag bjudit lite släkt påmiddag och det blev en trevlig stund. Min farmor på 93 år kom också (jag hämtade henne), tyvärr hör hon inte så bra så det blir lite brusigt för henne men hon gillar att vara med och framförallt blir det lite miljöombyte för henne från äldreboendet.

Nu vänner får ni ha en skön dag
Puss och kram 
/Susanne

onsdag 3 februari 2016

Från trött till pigg

Cellgifter och röntgen tog hårt på mina krafter denna gång, har sovit och sovit men igårkväll kom vändning en och extra energi strömmade till, så då blev det bullbak! Kanske inte bästa tiden på dygnet att börja med det (20.30) men det gäller att passa på när orken och lusten finns där. 

Så vad händer och sker idag? Tja inte så mycket, jag softar i soffan med att sticka sockor till Melina. Inte helt enkelt med en högerhand som har kroniska stickningar och domningar och är i största allmänhet kraftlös men jag gör så gott det går, något måste jag ju göra som håller det kreativa intresset igång. Sen vid 14-tiden hämtar jag Melina på skolan och idag har hon en kompis med sig hem vilket hon skulle vilja varje dag! 


Fick nyss ett vädjande sms från ena dottern...hon hade glömt ett papper hemma som skulle lämnas in idag på idrottslektionen som började kl 10.00, (jag såg meddelandet 09.45) så där blev det en akututryckning, tur då att jag inte låg och sov. 

Ha en fantastisk dag där ute vänner
Puss och Kram
/Susanne