Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

söndag 12 april 2015

Dop

I vår familj har vi valt att inte döpa våra barn som små...så om de väljer att konfirmera sig får de själva ta ställning till detta med dop. Louize valde det och nu även Cecilia, så då blir det "vuxendop". å det går ju så bra så, då vet vad det handlar om och gör ett eget självständigt val. Sen betyder detta inte att de går i kyrkan var och varannan helg för det...det är inte det konfirmationen handlar om. Många sunda tankar får de genom den gemenskap de delar i konfirmationsgruppen, Cecilia valde att ingå i gruppen som skulle göra en resa till Tyskland. Inte en helt enkel resa känslomässigt, då de besökte koncentrationsläger och arbetsläger. Men för att backa tillbaka lite då så var det ju dopet då, det var bara de allra närmsta i familjen som var med i alla sin enkelhet.
 
 
 
Därefter var allmänheten inbjuden på dropp-in-dop...det stod faktiskt en familj på tur efter oss och då var det en bäbis som skulle döpas lite vanligare kanske ;)
 
 
Tja, annars är det väl som vanligt här hemma även om jag nu börjar känna viss oro inför nästa undersökning. Vet att jag inte ska oroa mig i onödan, det tar så mycket energi. Men det är lika svårt som att inte gå på toa när man behöver. Klar tankarna finns där och vissa dagar har jag mer ont än andra och då kanske ni kan förstå att det känns oroligt, Nåväl, jag ska göra vad jag kan för att slå bort tankarna och sysselsätta mig med annat. Odling är ju ett bra sätt, har lyckats hålla några tomatplantor vid liv och en gurkplanta är nu uppe, lite chili och vitlök är på gång.
 
Nu ska jag fortsätta med middagen.
 
Puss och Kram
/Susanne
 
 

1 kommentar:

  1. Så mycket gott du drivit upp! Här har tomaterna stannat av lite tycker jag, det kanske är dags att de får större kruka igen? Men så ska man ha plats för dem också....
    Klokt att låta barnen bestämma själva!
    Kram

    SvaraRadera