Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

lördag 16 april 2016

Jaha vad säger man om detta då?

Då har jag fått svar på röntgen. Det var blandade besked, det positiva och glädjande var att levern fortfarande ser ok ut inte så mycket förändring men stabilt. Metastasen i lungan har minskat ytterligare, mina värden var bra så även den sk cancermarkören. Men, ja det finns ett sådant! De ser en förändring på min nedersta nackkota något sitter där och har fått kotan att börja "säcka" ihop. Det enda som är positivt i detta är att när de går tillbaka och tittar på tidigare röntgenplåtarna sen i november så syns denna förändring där med och den har inte förändrats sedan dess. Ja jag har ont i nacken men jag har tänkt att det beror på dålig sovställningen. Stickningarna som jag har haft länge i höger hand samt min onda axel kan mycket väl hänga ihop med nackkotan, så då fick jag en förklaring på det (kanske).
Så vad händer nu då...jo nästa vecka, vet ej än vilken dag, ska jag på magnetröntgen och scanna hela kroppen. De har ej sett något konstig i skelettet men de vill såklart utreda detta noga. Är det nu en elakartat historia så kan det bli strålning, är det inte det så blir det troligtvis operation för att stärka upp kotan så att inte ryggmärgen tar stryk. Ja vad säger man pest eller kolera??? I sistnämnda senariot så blir det även utredning om benskörhet. I nuläget får jag ej bära tungt eller utsättas för hastiga rörelser med nacken. Klart jag är orolig för att göra det hela värre men jag ska såklart röra på mig. Att oroa sig är ofrånkomligt men jag gör mitt bästa för att inte gå händelserna i förväg, men det är skönt att kunna skriva om det bara för att på något sätt ta in vad jag går igenom, men visst inte är det lätt! 
Vill ju lägga in en bild, men vad passar till detta??? Det får bli denna...


...det hela känns väl som en härva som är väldigt svår att reda ut! Men jag kämpar vidare och på något sätt hoppas jag ta mig hur det hela i gott skick.

Puss och kram 
/Susanne

1 kommentar:

  1. Livet är då ingen rak stig det har vi ju fått lära oss. Men vi går inte händelserna i förväg utan vi tar en dag i taget och göra det bästa av den. Skönt att det minskar och håller sig i schack. Du vet var jag finns. Kram

    SvaraRadera