Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

tisdag 25 oktober 2016

Statistik till min fördel

30-35% som genomgått operation till följd av matstrupscancer lever efter fem år (enligt statistik från Cancerfonden)...fatta jag tillhör dessa procent!!! Dessa siffror har jag levt med i fem år men aldrig nämt för någon förrän idag. Andra uppgifter om detta är att de drabbade ofta är överviktiga och merparten är män (2 av 3), lägg därtill en ålder på över 50 år! Så varför jag? Jag vet att det inte är lönt att fundera på det för det finns ingen logik i det... Det finns olika typer av matstrupscancer, den jag troligtvis drabbades av för fem år sedan kallas "Adenocarcinom" och orsakas av syra från magsäcken/gallan. Synd att den inte nöjde sig med att "bara" drabba ett område! Så varför älta detta? Tja, det kommer över mig ibland och då känns det bra att skriva av sig lite. Så nu är det gjort igen.

Denna vecka laddar jag för trevlig besök från Linköping, det blir god mat och många skratt. Så har jag även förmånen att få ha äldsta dottern hemma på besök, hon skriver just nu sin först hemtenta. Så för att hon ska få lite lugn och ro tror jag att jag åker iväg en sväng med minsta dottern och fixar halloweendräkt....hon vill vara en häxa i helgen. Men först måste maken komma hem så jag kan ta bilen. 
Har iaf inhandlat en pumpa som ska skäras ut till något häftigt. 


2 kommentarer:

  1. Hoppas att ni hittade fina häxkläder!
    Fem tuffa år - tur att du är stark och envis. Nä, det är ingen idé att grubbla, huvudsaken är att du är på rätt sida i statistiken. Så lev livet, skratta och njut av ditt besök och över att få ha L hemma och pyssla om några dagar. Kram

    SvaraRadera
  2. Grubbla är onödigt man blir inte klokare för det. Du är så jäkla stark!!
    Ska bli så roligt och ha dig tillbaka på jobbet!:-*

    SvaraRadera