Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

onsdag 26 december 2012

Härliga julhelger...

Julen kom och lika fort var den förbi!
Har haft trevliga och mysiga dagar med släkten, hunnit med att fira lite födelsedagar också. Vår äldsta dotter har nu blivit 15 år! Och min syster 39. Så nog har vi träffat släkten alltid :)
På julafton var vi hos svärmor och Melina har väntat och väntat på att tomten skulle komma...men först lite Kalle Anka såklart.

Kusin Astrid och Melina
 
Så var Kalle slut och nu var det väl ändå dags!!! Men alla fick minsann längta lite till, tomten gillar visst mörker. Men efter mycket spanande i alla fönster så knackade det äntligen på dörren och in kommer...
 
TOMTEN!!!
 
Tomten var sååå snäll och så många bra paket vi fick!
Melina tackade tomten med en kram efteråt, och hon visade allt som hon fick för faster Susanne och kusin Ewelina.
 
Dagen gick mot sitt slut och det var dags för oss att åka hem. Rätt skönt att komma hem i hyfsad tid så barnen kan njuta lite extra av sina presenter innan sömnen tar över.
 
Så kom juldagen och då passade vi på att bjuda hem mina föräldrar och min syster med familj. Skippade i år traditionen att fortsätt på julmaten, istället slog vi till med potatisgratäng och kycklingfilé. Kanske mycket pga att det kan jag äta utan större problem och såklart för att det brukar de flesta barnen äta. Lite efterrätt blev det också...glass och chokladsås, maränger och frukt.
 
Och så idag då...annandagen. Har varit på resturang och grattat syrran som fyllde år. Jag opch Cecilia delade på en protion, blir rätt lagom så. Sen var det en stund med nätkrångel! Hur ska man få ett bra mobilt bredband??? Någon som har tips!?
 
Nu ska jag avrunda det hela och pyssla med lite annat så
God fortsättning till er alla så skriver jag nog snart igen :)
 
Puss och Kram
 
 
 
 
 

tisdag 18 december 2012

Dirty Dancing...

En helg i Stockholm går så fort när det är så mycket man vill hinna med. Men oj vad trött man blir av att gå i affärer...och allt folk överallt!
Vi har haft en toppenhelg tycker jag och jag tror även dottern instämmer i det. Trodde det skulle bli kaos då tåget på lördagsmorgonen var inställt men min mosters man lyckades snabbt boka om hos till tåget som gick en timmer senare så det blev bra ändå. Väl framme åkte vi till hotellet och checkade in och vi fick ett rum på 7.de våningen, och det hade precis det som behövdes för en god natts sömn och en skön start på dagen.

 
Nu har jag försökt ladda ner fler bilder...men det tar hur lång tid som helst och klockan visar sovdags för mig. så jag fortsätter i morgon eller något sådant..
 
God natt
 
Puss och Kram

fredag 14 december 2012

Äntligen blir resan av :)

Imorgon ska jag och äldsta dottern äntligen ut på vår lilla resa! Från början var det tänkt att vi skulle till London och bo hos vänner som bodde där då. Men cancern kom ivägen för dessa planer, och sedan skulle vi göra ett nytt försök till våren/sommarn men då fick jag lunginflammation och så blev det inget så heller. Vännerna har nu flyttat hem till Sverige igen och vi har bytt destination. Så imorgon bär det iväg till en annan huvudstad...Stockholm. Vi ska bo på hotel, shoppa och på kvällen gå och se musikalen "Dirty Dancing". På söndagen blir det till och mysa runt i en och annan affär till. Det kommer bli en toppenhelg tror jag.
 
Kommer med all säkerhet att återkomma snart med lite bilder :)
 
Puss och Kram

torsdag 13 december 2012

Lucia och lite till

Igår tjuvstartade förskolebarnen med Luciafirandet! Liksom tidigare år visar de upp sitt Luciatåg utomhus, så det är många söta små MichellinLucior, tärnor, pepparkaksgummor/gubbar och tomtar som sjunger för oss. Alla pälsar på sig så gott det går även de som tittar på såklart. Där efter bjuds det på glögg och pepparkakor som barnen bakat, det är så mysigt. I år kunde jag ju dessutom njutar av det lite mer då jag inte har några biverkningar av cellgifter :)
 
 
Idag har jag också beskådat ett Luciatåg och det vid 07.00, då var det äldsta dotterns tur att med sina kamrater i 9:an Lussa för oss föräldrar. Det blev en härlig start på dagen, det var riktigt fint vilket inte förvånar mig alls! Därefter åkte jag hem en sväng och bara tog det lugnt, spelade spel med Melina och fikade. Sedan tog Melina och jag oss en tur ner på stan för att handla julklappar och vi hittade ett par dock inte det jag hade tänkt men det var mysigt att strosa runt lite med Melina som för övrigt ville ha allt hon såg...hon fick välja en sak och då blev det ett set med bilar.
 
Amaryllis den vackraste av julblommor tycker jag, denna skönhet fick åtta klockor och det blir nog till att inskaffa en till då denna troligen inte står sig ända fram till jul. Kanske tar och byter färg också, en röd till julhelgen är ju fint.

Nu kommer snart alla barnen hem från skolan så nu ska jag väl avsluta bloggandet och förbereda ltie mat, för Cecilia ska ju iväg och träna vid 18.00 så hon behöver lite påfyllnad av energi. Och idag blir det torsk och potatis, vilket de faktiskt gillar.
 
Puss och Kram från ett vitt småland

lördag 8 december 2012

Magsjuka

Nä men visst, såklart att jag skulle ta över staffetpinnen först från Melina. Magsjuka råder i hemmet och jag mår inget vidare alls, men det verkar ändå som att det går hyfsat snabbt över. Började få känningar igår och i dag bröt det ut med full kraft. Men nu har jag fått i mig knapp ett glas med blåbärsssoppa och ett halvt knäckkebröd. Har så ont i magmusklerna och ryggen efter allt hulkande.
 
 Jag skulle gått till labb i slutet på veckan och tagit prover då jag inte kom fram till läkaren i tisdags eftersom det var totalstopp i trafiken (troligtvis var det en lastbil som blockerade vägen). Men Melina blev sjuk på torsdagen så då kom jag inte iväg, sen vet ni ju hur det gick för min egen del. Cecilia har spelat handboll idag och de vann en match och spelade ovagjort i den andra. Hon var pigg när hon kom hem sen gick det bara ett par timmar sen tömde hon magen. Säger bara blä, jag har sovit större delen av dagen och tagit tabletter mot huvudvärken och nu känner jag att det nog får bli sängen igen eftersom jag är såå trött.
 
Idag ska jag inte illustrera med bilder
 
 
God natt alla vänner och hoppas ni får vara friska :)
 
Puss och Kram

söndag 2 december 2012

Missuppfattning :)

Så då blev bilen såld iaf...det var endast en missuppfattning...en språklig sådan. I det tänker jag inte grotta ner mig mer utan nu går i vidare.
 
Advent är här och snön ligger så fint där ute, kallt som bara den blev det över en natt! Inga nyheter för någon av er antar jag.
 
Jag tänker tillbaka på hur jag hade det för ett år sedan, ofrånkomligt då kylan sticker i mina ögon precis som när jag fick cellgifter, eller inte så illa förståss men det svider i ögonen och jag nu har jag kroniska nervryckningar i ena ögat. Har bokat tid hos optikern nu för något har hänt med synen, den var ju inte helt bra innan men oj vad svårt det är att se på nära håll. Så på torsdag lär det bli ny styrka på glasögonen.
 
 
I övrigt har jag haft en trevlig helg, firats systerdottern som har fyllt 15 år och så har det varit handboll igen, både lördag och söndag fast jag tittade bara på söndagen. Var även kioskvärd och det är lite småtrevligt.
I veckan som kommer blir det julbord med jobbet, lite kluven till det men jag kan ju helt och hållet välja hur mycket (lite) jag vill äta och jag ska försöka att hålla min egen takt. Sen är det även träff med alla mina slöjdlärarkollegor, det årliga julkaffet men 7 sorters kakor :) och på fredag kan det bli en sväng på afterwork med lärarförbundet.
Så en vecka med många trevliga inslag att se fram emot
 
Puss och Kram
 
Susanne