Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

torsdag 14 januari 2016

Cellgift, bakning och kallt väder

Då var det dags för en ny drabbning. Laddar upp med kaffe och vatten. Det blir lite segt att sitta här så det gäller att ha något gott med sig (har mer än en chokladboll) är ju här på onkologavd. på ryhov nu i ca 4 h. kom hit 08.15 så är väl klar vid 12-tiden.

 
 Mittemot mig är det än länge tomt, det finns fyra fåtöljer sen kan man välja att ligga/sitta i en säng, men det trivs jag inte med känner mig sååå sjuk då! Alla som jobbar här på avdelningen är toppenbra, så trevliga och lätta att ha å göra med. Oj nu har det strax gått 30 min och första påsen med vätska är nästan tom. Den första innehåller bara natriumklorid, sen kommer det riktiga giftet som ska ge tumörerna en omgång. 

 Nu har kylan tagit grepp om landet och himlen var verkligen isblå när jag åkte hemifrån. Bilrutorna måste skrapas (för att vi är för lata för att krångla oss in i det lilla garaget), och jag tycker det tar en evighet innan det blivit varmt i bilen. 

Nu när jag börjat få upp lite mer rörelse i armen så blir ju även humöret bättre och jag får mer inspiration att gör à saker, till exempel baka. Så under veckan har det blivit rabarberpaj med blåbär och hallon, chokladbollar och igår gjorde jag kokosmums


Jag gör med andra ord vad jag kan för att gå upp i vikt! Och så är det ju kul att baka, kan vara bra att ha lite hemma till min 40-årsdag så kanske det blir en omgång bullar också eller så lejer jag bort det till någon annan. En till anledning till att jag bakat är att jag har ett stort sötsug, och när jag är hemma själv så blir det ju tycker att jag äter konstant men vågen går långsamt uppåt och idag visade den en tillbakagång på ca 500 g, och för mig är det mycket. 

Nu är klockan 09.30 och nu har jag fått sällskap i rummet, en äldre dam och hennes man. Oftast är det äldre personer som jag möter här men visst det finns även yngre också men vi är inte överrepresenterade (klassar fortfarande mig själv som ung). 

Sådär, nu har även sjukgymnasten varit här så nu har vi gått igenom några rörelser som ska få igång min högra arm/axel. 

Nu är jag trött så tack och hej för idag
Puss och kram 
/Susanne

2 kommentarer:

  1. Det var en isblå himmel. Kan tro att det var kallt att sätta sig i bilen idag. Vi har haft -15 hela dagen och lite vind på det.... kan säga att jag och katterna har hållit oss mest inne, bara korta turer till soptunna, en vända till brevlådan och nu ikväll ut med komposten.
    Ja, du klassas som ung =) Det gör väl jag med..... systembolaget tycker ju det iallafall! Härligt att du har fått energi till att baka och det ser gott ut har gjort. Jag har påbörjat lite matlådor idag ifall du vill ha? Kram

    SvaraRadera
  2. Kram !!!! Hoppas du mår bättre och att du inte är lika trött längre !!
    Kram

    SvaraRadera