Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

lördag 21 januari 2012

Jonathan10 år och röntgen fast i omvänd ordning...

Denna veckan har dagarna rusat iväg, kanske för att det har varit ett nytt steg i planeringen som skulle genomföras. I torsdags var jag och gjorde skiktröntgen. Satt först i två timmar och drack en liter kontrastvätska. Det är helt genomskinligt och smakar igentligen inget speciellt men jag tycker att smaken är lite "kvalmig". Det gick bra men ett glas svepte jag lite för fort vilken gjorde att jag var väldigt nära att spy upp det i korridoren på väg till toaletten. Där efter tog jag det lite lugnare. Efter två timmar var det dags, gick inte till röntgen där man byter om till  ett "härligt" blått linne och sedan sätter de en kanyl i arrmvecket och sedan är det dags för ännu en form av kontrastmedel.

plåster på såren
Det tycker jag är lite obehagligt i början för det skjuts in med ganska hårt tryck och jag får en konstig smak i munnen och lukt i näsan, men efter ett par sekunder är det lungt. Man blir varm i kroppen och så får man en känsla av att man kissar på sig (mindre behagligt). Ligger på en brits som sedan förs in i en rund "trumma" och en röst säger "andas in och håll andan"....något i maskinen roterar..."å andas". Det hela går ganska snabbt och sedan får man vänta i ca 30 minuter innan de tar ut kanylen och man får åka hem. Jag som hatar att sätta nålar i kroppen tycker nog ändå att det gick jätte bra...blev inte ens svimfärdig denna gången (har kanske börjat vänja mig lite). Nu väntar jag på svar från Jönköping, dels angående röntgen och så klart vilket datum som är inplanerat för operationen...nu är jag snart där!

Men nu är nu och idag har vi firat Jonathan som fyller 10 år!
Varit en härlig dag och syrran med familj var här och Staffans syster med familj var också här. Jonathan hade beställt tacos och efter det blev det marrängsviss och glass.

Ja må han leva, ja må han leva ....
Äntligen ägare till egen mobil!
Vi delade upp besöken lite så igår var mormor, morfar, farmor Märta, Farmor och Lasse här då bjöd vi på smörgåstårta

Nej nu ska vi ladda om till morgondagens sång...då fyller Cecilia år!

Puss och kram

3 kommentarer:

 1. Christina Husdahl23 januari 2012 11:56

  Ja, den där känslan av att kissa på sig känner jag igen. Jag trodde att dom överdrev men det var ju precis så det kändes! Sen hade jag mest panik över att inte blanda ihop instruktionerna, när en liten lampa blinkade grönt respektive rött och vad jag skulle göra när. Men mer förvirrade personer än jag måste ju ha genomgått och klarat en skiktröntgen så det var bara att ta tjuren vid hornen, och det gick ju bra. Och jag slapp kanylen... Stor kram från mig!

  SvaraRadera
 2. Hur kunde du slippa kanylen...hur förde de in kontrastvätskan då?
  KRAM tillbaks

  SvaraRadera
 3. Hm, jag skrev visst tvärtom. Jag fick kanyl men det tycker jag inte är så farligt, är väldigt lättstucken. Men jag slapp DRICKA kontrastvätska och det skulle jag ha tyckt varit jobbigt. Så var det. Vad skönt med röntgenresultaten! Kramis igen!

  SvaraRadera