Tänkvärt

You never know how strong you are until strong is the only option

onsdag 18 april 2012

Återbesök på IVA, i korthet

Idag var det dags att ta en tur till Linköping igen, målet var idag intensivvårdsavdelningen. Där hade jag en träff med två sköterskor som gick igenom min tid på iva, tycker att jag har haft ganska god koll på den tiden men nog finns det luckor allt. Som tiden då jag var sövd minns jag ju inget från och de berättade om praktiska saker som utfördes så att säga utan min vetskap, bara en sådan sak som tandborstning och ändring av läget i sängen. Jag hade inte koll på att febern hade varit så hög och att blodtrycket inte var bra. Har denna information någon betydelse så här i efterhand?... Ja faktiskt, det ger mig styrka att gå vidare och faktiskt se att mycket har gått väldigt bra och jag har kommit en bra bit på vägen i kampen till en "normalt" liv igen. Träffade även sjukgymnast, som utförde lungfunktionstest (spiromitri), det gav ett godkänt resultat. sen pratade vi lite om min rörlighet och vad som kan göras för att förbättra den.

Bonus för dagen var att jag på stan mötte kirurgen som opererade mig i första skedet, vilket var jättebra han är själv sjukskriven så jag har inte haft möjlighet att träffa honom vid återbesök, kul att han dessutom kände igen mig i vimlet. Sen träffade jag även kirurg nr2 som var med vis opertion nr2, vi hade också ett kort men givande samtal lite hastigt i cafét.

Dagen har gått fort  och jag har även hunnit med att träffa släkt och vänner. Lunch med Maria C, kort träff med Agnetha och sedan en fika med kusin Monika sen tåget hem igen.

Puss och Kram

2 kommentarer:

  1. Bra att mötet blev bra för Dig! Kul med kirurgerna Du tydligen gjort intryck på, precis som på mig! Du behöver inte vara så djävla duktig som jag säger. Busa lite!
    Kram Magga

    SvaraRadera
  2. Ja jag tror också att en tillbakatitt och lite sortering är bra för att få historien på plats och bli lagom viktig:) kramis

    SvaraRadera